Rólam:

6392_d_660x703_comp

Román Miklós  

prezentációs tréner +36 20 434 6990

Prezentációs “ars poetica”

Az emberek többségének életében eljön a pillanat, amikor fontossá válik, akár egy felvételi beszélgetésen, a katedrán, egy tárgyaláson, vagy akár a pódiumra kilépve, hogy megszerezze a világ egyik legfontosabb dolgát, a másik ember figyelmét.

Bármilyen hihetetlen, de ez nem képesség kérdése (bár az egy picit könnyebbé teszi).  Ez bizony tanulás, szorgalom és munka.

Nagyon régóta keresem, mi a titka a jó prezentációnak, hiszen a prezentálás egy fontos kapcsolat az emberek között. Megmutatni valamit a gondolaimból, érzéseimből, hatást gyakorolni a másik emberre, jó és kellemes érzéseket kelteni bennük, vagy netán jóleső izgalmat, örömet! A prezentáció pedig a prezentálás része, eszköze, kelléke. A kettő természetesen nem ugyanaz.

A másik ember figyelmét megragadni különleges dolog, és egy kreatív feladat. Rá kellett jönnöm, hogy a tanítás is prezentálás! Pontosan ezért szeretek tanítani is. Megragadni a figyelmet, elvezetni az érdeklődőt addig a pontig, ahol felismeri, és meglátja az összefüggéseket, sőt maga is alkalmazni kezdi a tanultakat.

A „Prezentációs alaptréning” képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőket néhány olyan „titokkal” amely a fentebb leírtakban nyújt segítséget.

Prezentációs szakmai önéletrajz

Úgy tűnik, a prezentációs szakmai önéletrajzom két szálon fut, melyek össze-össze fonódnak és sok esetben szerencsésen erősítik egymást.

Az egyik szál a KKV vezetői döntéstámogatás, a másik szál pedig a tanítás.

Számítógép műszaki ágazaton diplomáztam, és a mai napig is örömmel foglalkozom informatikai fejlesztésekkel. Egyre jobban érdekelt azonban a kontrolling, és a menedzsment munkájának , igényeinek tanulmányozása. Most is keresem azokat a megoldásokat, melyek kihasználják az informatika adta lehetőségeket, úgy, hogy könnyen kezelhető alkalmazásokat adnak a menedzsment kezébe. Mindig fontosnak tartottam a stratégiai gondolkodást, ezért hosszú évekig vezetői döntéstámogató rendszereket fejlesztettem. Több mint 25 év tapasztalatát jelenti ez, jól megismerve a KKV tulajdonosok és vezetők munkáját , elvárásait és igényeit. Öt évet dolgoztam a Közgazdasági Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetben és sokat tanítottam a másoddiplomás képzésben. Számomra ez a mai napig meghatározó élmény volt.
Ebből eredően megjelenik az életem másik fontos mozzanata, hogy prezentációs tréningeket tartok.

A munkám során rengeteg céggel dolgoztam együtt, rengeteg prezentációt láttam, és rengeteg prezentációt készítettem. Elkeserített a látottak unalmas, jellegtelen és szakszerűtlen előadása. Elkezdtem vizsgálni, hogy ennek vajon mi az oka. Sokat tanultam, és rengeteget foglalkoztam a jó prezentáció titkának megfejtésével. Kezdetben csak egy- egy prezentációt készítettem mások számára, de rájöttem, hogy ezt tanítani kell, hiszen így többet tudok segíteni a megfelelő színvonalú prezentációk elkészültében. A szívem egyébként is visszahúzott a felnőttképzésbe, hiszen életem egy fontos időszaka volt.

Az utóbbi években tréningeket tartottam a coach illetve a kommunikációs trénerképzésben, kisebb és nagyobb cégeknek, és szerveztem egyéni tréningeket, alap, illetve gyakorlattal is összekötött „profi” változatokban. Néhány cég, akikkel együtt dolgoztam: Gordon & TA Kft., a Biokom magyarországi hálózata, Praxis Kiadó Kft., NI Hungary Kft., UKKO Hungária Kft., Beko Holding.

Kapcsolatfelvétel telefonon, vagy itt:

Hívj most!