Az ötödik tanács kifejtése

egy dia egy gondolat

Egy dia egy gondolat!

Hát ezt nagyon szeretem! Sem a prezentációd, sem annak az elemi része – a dia – nem arra való, hogy regényt írj! (Láttál egyébként már jogászokat prezentálni?)

Azért, hogy hatásos prezentáló legyél, azt is meg kell tanulnod és alkalmaznod, hogy

egy dia az egy olyan része a prezentációdnak, ami egy gondolat átadására szolgál.

Nem kell mindent felírnod a diára, amit el akarsz mondani. Az nem arra való. A mdia célja az, hogy a gondolatod ábrázold. Képzeld úgy, mintha a tengerparton beszélgetsz egy barátoddal, és homokba rajzolsz valamit, hogy érthetőbb legyél.

Itt pedig csodálatos lehetőséged adódik, hiszen egy diára rakhatsz képet! Ez igen nagy jelentőségű dolog, mert a megértést és az emlékezést (Emlékezetes prezentációt akarsz készíteni!) nagyban segíti a gondolat összekapcsolása egy képpel.

A világos, érthető és hatásos prezentáció világos érthető diákból tevődik össze, ami szerkezetileg jól tagolt, történetet épít, és egy egységet képez.

A feltétel persze, hogy a gondolat és az ábrázolására megjelenített kép szorosan kapcsolódjon egymással. Ez egyébként szerintem a prezentáció készítés leginkább időigényes és kényes része. (A képekről fontosságuk miatt a 9. tanácsnál részletesebben beszélek.)

 A gondolatnak és az őt megjelenítő vagy alátámasztó képnek a szoros összetartozása olyan, mintha egy pár cipő lennének!

 

Call Now ButtonHívj most!